De Grenswichter
grenswichter


De Grenswichter is de naam van de groep dansmarietjes van de Grenskeerlkes. Deze groep is opgericht in 1975-1976 en zij hebben zich voor het eerst gepresenteerd tijdens het aftreden van Prins Johan 1e op 13 november 1976.
De leiding van de groep was in handen van Mej. Jacky Perik, later van Mw. Rita Roolvink. De begeleidsters waren Mw. Marleen Witbreuk en Mw. Ria Hulsmeyer.

In november 1983 werd deelgenomen aan het Twents Dansmarietjes Toernooi en werd de eerste prijs gewonnen!  Dat werd  in 1986 nogmaals herhaald en in 1987 werd de eerste prijs behaald tijdens het Dansmarietjes Festival van de Prinsengarde van de EKR.
In 1988 werd de 2e prijs behaald, maar in 1990 werd de groep compleet vervangen door nieuwe meisjes, omdat bijna alle meisjes de leeftijd van 18 jaar hadden bereikt. Ook Marleen Witbreuk en Ria Hulsmeyer zijn toen gestopt met de begeleiding.

Al deze successen, waren tot stand gekomen door zeer gedisciplineerd te trainen en wel het hele jaar door een avond in de week !
In 1991 is er nog weer een nieuwe groep begonnen onder leiding van Mevr. Zieveringh  en een jaar later  onder leiding van Herma Pilage en Brigit Riesthuis. Tot 1994, toen is besloten de Grenswichter  op te heffen, omdat enkele verwoede pogingen meisjes te rekruteren niet waren gelukt.
Alle kleding die in de vereniging was is later geschonken aan de leerlingen van de St. Gerhardusschool.

Hoofdsponsors


INFO
Postadres
Secretariaat
GKV  De Grenskeerlkes
Schipholtstraat 89,
7534 CT Glanerbrug

tel:
0654934344

email:
secretaris@degrenskeerlkes.nl
   
website:
https://degrenskeerlkes.nl


instagram


flickr


contact


facebook