De Scepter
In de omgangstaal wordt het woord scepter niet gebruikt, maar spreken we van ´de staf´ of oneerbiedig van  ´de knuppel´. Hier wordt ook van de Staf gesproken.
Iedere carnavals Hoogheid draagt als teken  van zijn functie de scepter bij zich.  De uitvoering van deze Staf is erg verschillend. Er wordt vaak een Staf gedragen met een narrenkop, of op de Staf wordt een uitvoering van de huisorde van de Hoogheid gemonteerd, maar vaak wordt er ook een Staf gebruikt die op enigerlei wijze aangeeft wat de werkkring of de hobby is van de regerende Hoogheid in zijn 'burgerlijk' leven.
De carnavalsvereniging 'de Grenskeerlkes'  heeft als een van de weinige verenigingen een Staf die eigendom is van de vereniging en die een afbeelding heeft van het verenigingssymbool,  hier dus 'het Grenskeerlke'

eerste scepter
De Staf  van 'de Grenskeerlkes' bestaat uit een massief bronzen 'Grenskeerlke',  gemonteerd op een gedraaide houten steel.
Op deze steel zijn metalen plaatjes aangebracht waarop de naam is gegraveerd van de Prins, met het jaartal waarin hij zijn regeerperiode heeft gehad.

Hoofdsponsors


INFO
Postadres
Secretariaat
GKV  De Grenskeerlkes
Schipholtstraat 89,
7534 CT Glanerbrug

tel:
0654934344

email:
secretaris@degrenskeerlkes.nl
   
website:
https://degrenskeerlkes.nl


instagram


flickr


contact


facebook